Descobreixi una joia de l'arquitectura medieval catalana: el poble de Besalú

Disponibilitat i Reserves
Reserves 2024 : Mobil-homes i Bungalows el 06/11 - parcel·les amb sanitari individual el 13/11 - Parcel·les estàndard el 20/11.

Escapada medieval a Besalú

Busca el lloc perfecte per unes vacances en un poble amb encant? Vol conèixer l’interior de Catalunya per submergir-se en la cultura local? El seu càmping Àmfora és el punt de partida perfecte, ja que es troba a només 40 minuts de Besalú.

Descobreixi un conjunt arquitectònic únic!

Unes vacances de càmping a Besalú són sinònim de turisme cultural i actiu, de desconnexió a la natura i de passejades en família. Aquest poble únic es troba a la comarca de la Garrotxa, coneguda pel seu paisatge volcànic, un entorn natural incomparable. L’entorn de Besalú és el lloc perfecte per respirar aire pur i practicar activitats a l’aire lliure com el senderisme. Si vol fer una ruta senzilla i apte per tots els nivells, pot anar fins a l’ermita del Sagrat Cor, des de la qual es gaudeix d’unes meravelloses vistes. Pels més esportistes, des de Besalú també podem agafar rutes de GR ben senyalitzades, com per exemple la cinquena etapa del GR1 que va des de Besalú fins a Oix.

Però una escapada de càmping a Besalú significa sobretot descobrir un dels conjunts arquitectònics medievals més importants de tota Catalunya. És impossible no rendir-se a l’encant d’aquest poble i encara menys de l’icònic Pont Vell, el qual va començar a ser construït al segle XI. El patrimoni de Besalú comprèn llocs d’interès com l’església del Monestir de Sant Pere (s. X) i l’església de Sant Vicenç. Tanmateix, cal destacar la Sinagoga de Besalú, considerada un Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. És una de les poques restes arqueològiques documentades d’aquest tipus que es conserven en tota Europa. Sens dubte, els banys rituals (o micvé), conservats en molt bones condicions, transportaran a tota la família a una altra època.

Besalú és un lloc perfecte per passejar en família, perdre’s pels seus carrerons i fer una parada en alguna terrassa per degustar l’exquisida gastronomia de la Garrotxa. Els grans podran provar un dels productes típics de la regió: la ratafia. Durant la seva estada de càmping a Besalú podran sorprendre i seduir als més petits de la casa amb el Museu de Miniatures i Microminiatures.

Les seves vacances en família són un encert garantit si escullen anar de càmping a Besalú i els seus voltants. Aquest poble está perfectamente ubicat, ja que es troba a només mitja hora de la ciutat de Girona. En aquest sentit no podem oblidar-nos d’esmentar també l’Estany de Banyoles, que es troba a uns 15 minuts de Besalú. Es tracta de l’estany més gran de tota Catalunya i és un lloc únic pels passejos a peu o en bicicleta i per practicar activitats a l’aire lliure com el kayak o la barca de rem. Molt a prop també de Besalú, a només 25 kilòmetres, un lloc perfecte per passar un dia en família és la Fageda d’en Jordà, un bosc de faigs únic en tota la Península.